TVLIFT-MEUBEL.NL unieke tv meubels met lift systeem
TVLIFT-MEUBEL.NL unieke tv meubels met lift systeem
Winkel

TV liften – 5 Belangrijke punten om op te letten

De 5 belangrijkste punten om op te letten bij aanschaf van tv liften

Je bent eruit: je gaat een TV lift kopen! Maar wat zijn nu de belangrijkste punten om mee te nemen in het maken van een keuze voor welke TV lift je gaat? Er zijn namelijk talloze opties op de markt, en niet allemaal zijn ze perfect voor jouw wensen en situatie. Daarom leggen we je in dit artikel uit op welke 5 punten je moet letten wanneer je een TV lift gaat aanschaffen.

Punt 1: Programmeerbare standen van tv liften

TV lift
TV lift voorbeeld

De memory standen van een lift zijn misschien wel het belangrijkst in de gebruikerservaring. Heb je deze niet, dan moet je continu de knop in gedrukt houden tot de lift op de gewenste stand staat. Dankzij memory standen druk je dus op ‘omhoog’ of ‘omlaag’ en heb je er verder geen omkijken meer naar: de lift eindigt altijd op de perfecte stand.

Punt 2: Snelheid

Naast geluid is snelheid ook een factor die verschilt van lift tot lift. De ene is binnen een paar seconden omhoog, de andere doet er bijna een minuut over. Gemiddeld duurt het 30 seconden voor de lift omhoog of omlaag is. Het belangrijkste hierin is dat je een lift koopt waarin memory standen zijn ingesteld, hierover vertellen we je in het volgende kopje meer.

Punt 3: Geluid

Vaak zijn de goedkopere tv liften op te markt ook degene die met het meeste piepen en kraken naar boven en naar beneden worden geleid. Het is natuurlijk niet het einde van de wereld, en sommige mensen kan het niks schelen dat een tv lift veel herrie maakt. Maar wij kiezen bewust voor tv liften die niet teveel herrie maken. De hele ervaring rond een tv lift moet wat ons betreft aanvoelen als een premium beleving, en het geluidsniveau hoort daar ook bij.

Punt 4: Smart mogelijkheden

Bedenk of je wil werken met de mogelijkheid tot spraakbediening. Er zijn namelijk ook opties voor het nemen van een smart tv lift. De kosten hiervoor zijn vaak wel wat duurder, maar als jij een echte gadget freak bent en het past binnen jouw smart home is het de investering wellicht waard.

Punt 5: Afmetingen voor jouw TV lift meubel

Het allerbelangrijkste punt is dat de tv lift past bij jouw tv en het meubel. De afmetingen van de tv lift moeten compatible zijn met die van jouw televisiescherm. Vaak zie je opties die geschikt zijn voor tv’s van 32 inch – 48 inch en tv liften die geschikt zijn voor schermen van 37 inch – 65 inch. TV liften kunnen tot 50 kg aan gewicht dragen (dus tv scherm + bovenplank). Elke TV lift heeft een bepaalde ruimte nodig om ingebouwd te worden, bij aanschaf van de lift staat dit omschreven, deze ruimte heb je binnen in je TV lift meubel nodig.

Om je goed van dienst te kunnen zijn is het makkelijk wanneer je de maten van je tv al gereed hebt als je je laat adviseren over welke tv lift en tv meubel het meest geschikt is voor jouw wensen, woonstijl en passend bij de televisie die je al hebt. Op elke TV staat het type nummer van de TV, wanneer je dit opzoekt en doorgeeft hebben wij meteen alle details.

Hopelijk heeft dit artikel jouw geholpen in het maken van de beslissing over welke tv lift bij jou past! Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, neem dan contact met ons op. We staan klaar om je te helpen bij je wensen en denken graag in oplossingen.

In september komt de nieuwe collectie online. Laat je e-mailadres achter en krijg als eerste te horen als het zo ver is. Geen spam, enkel fijne insiders info.

BINNENKORT: NIEUWE COLLECTIE

Of laat je wensen weten en we nemen contact met je op om samen het beste meubel voor jouw te realiseren.