TV lift kast

TV lift kast: nieuw product of terug van nooit weggeweest?

Weet je het nog? Vroegâh op de middelbare school dat er dan al piepend en krakend een kast met daarin een tv kwam aangerold? Of wellicht hadden je ouders het vroeger ook in de woonkamer staan. Een tv in een kast. Toen waren televisies nog grote bakbeesten met een niet al te fraai uiterlijk. Sindsdien werden de tv’s platter, curved, in een muur weggewerkt en nu is daar de heropkomst van de tv’s in een kast. Maar niet zomaar een kastje.

Bijzondere, antieke of vintage kastjes die van top tot teen zijn opgeknapt door Nederlandse vakmensen. De kasten kunnen gespoten worden in de kleur die jij wil en je kiest zelf de greepjes die het best passen bij jouw interieur. Vind je het moeilijk om de keuzes te maken? Geen probleem. We hebben ook kastjes direct leverbaar die we al hebben samengesteld. Ook kunnen we je adviseren bij kleurkeuze en helpen bij het uitzoeken van beslag dat past bij de rest van de uitstraling van jouw woon of slaapkamer. We krijgen regelmatig vragen over de TV lift kast en hieronder zullen we er een aantal beantwoorden. Check onze Veelgestelde Vragen pagina voor het totale overzicht

Hoe maak ik een TV lift kast?

Tsja, die vraag hebben wij in het verre verleden ook weleens gegoogeld. Op YouTube vind je talloze ‘Furniture Flippers’, mensen die oude en afgedankte meubeltjes een tweede leven geven. Daar staan ook verschillende tutorials over hoe je een TV lift kast moet maken. Als je een beetje een handige harry bent en er de tijd en het gereedschap voor hebt dan lukt je dat vast wel. Succes!

Maar omdat we begrijpen dat niet iedereen is gezegend met twee rechterhanden ontnemen we graag je zorgen. Dit zijn de stappen die we nemen om een tv lift kast te maken:

  1. Kastje selecteren – we hebben verschillende bronnen waar we op zoek gaan naar prachtige kastjes uit de antieke of vintage periode. We beoordelen het kastje dan op kwaliteit en gaan altijd voor een mooie houtsoort en werken niet met geperst plaatmateriaal. Verder weten we natuurlijk precies welk kastje geschikt is voor een TV lift systeem en welke kastje niet.
  2. Kastje stralen – we verwijderen oude verf of lakresten door het te stralen. Ook verwijderen we natuurlijk het originele meubelbeslag (knopjes en greepjes) en deze reviseren we indien nodig.
  3. Kastje ombouwen – dan gaat het timmeren en zagen beginnen. We korten de laatjes in, bouwen het compartiment waarin de lift komt te staan en zorgen dat de tv lift goed en degelijk wordt ingebouwd en testen de lift uitvoerig.
  4. Kastje spuiten – voor een zo mooi en egaal mogelijk resultaat kiezen wij ervoor om het kastje te spuiten in de gewenste kleur. Hierdoor blijf je ook de houtstructuur zien. Omdat wij enkel werken met kwalitatieve meubeltjes van ècht hout, levert dit altijd een mooi resultaat op.

Kan ik zelf de TV lift kast aanleveren?

Ja hoor, wellicht heb je zelf een meubelstuk uit de familie of een pareltje op Marktplaats op de kop getikt die je een totale make-over wil laten ondergaan. Wij kunnen dat voor jou regelen! In samenwerking met Nederlandse vakmensen wordt het kastje eerst gestraald, dan omgebouwd en dan weer opnieuw gespoten in de kleur die jij wenst!

TV lift Kast zonder lift
Ken je de TV kast zonder lift nog?
De waardering van tvlift-meubel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 20 reviews.